Frezyderm & Race for the Cure 2015

race-for-the-cure

Η Frezyderm, ως επίσημος χορηγός του Αγώνα Susan G. Komen Greece Race for the Cure® 2015, «συμμέτρεξε» με την ομάδα της στον 7ο συνεχή Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών. Φίλοι και στελέχη της Frezyderm καθώς και 20 παιδιά απο την «Κιβωτό του Κόσμου» με τους συνοδούς τους έγιναν ένα, έχοντας κοινό σκοπό να μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού ακόμα πιο μακριά.

frezyderm_logo

Η Frezyderm αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική της ευθύνη αλλά και τη θέλησή της για προσφορά προς τις γυναίκες, δημιούργησε τη δική της ομάδα κάνοντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας πιο δυνατό. Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» ενίσχυσαν με την παρουσία τους αλλά και τη θετική τους ενέργεια την προσπάθεια αυτή, αφού με τη χαρά και την παιδικότητά τους έδωσαν ένα διαφορετικό ύφος στον αγώνα.

raceforthecure

Πάνω απο 24.000 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, να διασκεδάσουν και να αθληθούν μέσα απο έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ και έναν περίπατο 2χλμ, αλλά και να εμπνευστούν απο τις προσωπικές ιστορίες των γυναικών που έχουν ξεπεράσει τη νόσο και βλέπουν τη ζωή θετικά.

raceforcure-copy

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Κάθε ενέργεια που γίνεται για τον σκοπό αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να την στηρίζουμε και να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξέρουν πως να προστατευθούν με το σωστό τρόπο.

Λίγα λόγια για το «Άλμα Ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποτελείται μόνο απο γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Για 27 χρόνια ενώνει τις γυναίκες ασθενείς που σιωπούσαν και τους παρέχει τη στήριξη που χρειάζονται. Σήμερα ο Σύλλογος έχει κατορθώσει οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού να μιλούν ανοιχτά για τη νόσο, να ενημερώνονται για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και συμβάλλει με τον τρόπο του στη μείωση των θανάτων απο αυτή την ασθένεια.

2013040115001189

Σκοπός του Συλλόγου είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια, η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της, η Ενημέρωση για τον καρκίνο και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης, η Ενημέρωση για τα Δικαιώματα των γυναικών που νοσούν ως προς τα ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά και η Διεκδίκηση Ποιοτικής Φροντίδας.

Λίγα λόγια για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 απο τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα. Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στα 18 χρόνια λειτουργίας της η Κιβωτός έχει αναλάβει και εισαγάγει δράσεις πρωτοποριακές για την ανακούφιση του πληθυσμού που φροντίζει.

kivotos2

Σήμερα φιλοξενεί 150 παιδιά σε 5 σπίτια φιλοξενίας, ενισχύει 100 οικογένειες με μηνιαία οικονομικά επιδόματα (ενοικίου, λογαριασμών) και υποστηρίζει 200 οικογένειες του κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι περισσότερες δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας βρίσκονται στην Αθήνα, παράλληλα και προς ανταπόκριση στις σχετικές αιτήσεις βοηθείας απο όλη την ελληνική επικράτεια, η Κιβωτός έχει ήδη δημιουργήσει την Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων που καλύπτει τις ανάγκες της βόρειας και δυτικής Ελλάδας, και την Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου στη Χίο, η οποία καλύπτει τις ανάγκες απο Βόρειο Αιγαίο και τη Λήμνο έως τη Ρόδο και την Κρήτη.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s