My haircare routine – Collab post with Touch of Beauty

Είμαι πολύ χαρούμενη αφού το σημερινό post είναι collab, δηλαδή σε συνεργασία με την πολύ γλυκιά Μαρία από το Touch of Beauty και την ευχαριστώ πολύ για την ιδέα της! Σήμερα λοιπόν θα σας πω τι τρόπους έχω εγώ για να φροντίζω τα μαλλιά μου, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή κάπως έτσι:

bun

Δηλαδή με λίγα λόγια…βαμμένα ξανθά – άρα ντεκαπάζ, όχι πρόσφατο αλλά και πάλι – μακριά και με τρίχα αρκετά χοντρή και πορώδη. Αυτό σημαίνει οτι χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αρκετή ώρα κάθε φορά που θα τα λούσω για να τα φέρω σε μια νορμάλ κατάσταση. Να πω επίσης οτι είναι φυσικά σπαστά και φριζάρουν πάρα πολύ εύκολα και δεν ισιώνουν παρά μόνο με πολύ θερμότητα, σίδερο δηλαδή οπωσδήποτε.

hair1

Για το λούσιμο χρησιμοποιώ σαμπουάν για προστασία χρώματος, όπως είναι το Elvive Color-vive της L’oreal Paris. Περιστασιακά και όταν η ξηροδερμία είναι σε έξαρση, χρησιμοποιώ κι ένα καταπραϋντικό σαμπουάν για ευαίσθητο τριχωτό, όπως το Calm shampoo από την Wella Professionals, που ανακουφίζει από την φαγούρα. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ ένα conditioner της Redken, το Blonde Idol, που είναι συνδυασμός μαλακτικής κρέμας και χρώματος. Είναι πολύ χρήσιμο γιατί διατηρεί το χρώμα στα μαλλιά λαμπερό και ζωντανό μέχρι την επόμενη βαφή! Έχει ειδικό μετρητή στην αντλία, και ανάλογα με το πόσες εβδομάδες έχουν περάσει από την τελευταία βαφή, ρυθμίζεται και η ποσότητα χρώματος που πρέπει να βγει. Επίσης αφήνει τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά! Εγώ έχω το χρυσαφί για θερμό ξανθό, αλλά κυκλοφορεί και σε μωβ χρώμα για ψυχρό ξανθό.

Όταν νιώθω οτι τα μαλλιά μου χρειάζονται ειδική φροντίδα και θρέψη βάζω την αγαπημένη μου Deep Repair Mask από Macadamia για την οποία σας έχω μιλήσει ένα εκατομμύριο φορές. Μετά το λουσιμο βάζω σε όλο το τριχωτό λίγο από το Scalp Toner από Philip Kingsley που βοηθάει πολύ με την ξηροδερμία και την φαγούρα που με ταλαιπωρεί σχεδόν όλο τον χρόνο.

hair2

Αφού τελειώσω με το λούσιμο έρχεται το δύσκολο κομμάτι…το στέγνωμα και το styling! Αφού βάλω μια μικρή ποσότητα από το Total Repair της Gliss με υγρή κερατίνη, τα χτενίζω και τα ξεμπλέκω όσο πιο προσεκτικά μπορώ με την No Tangle βούρτσα από Macadamia για την οποία σας έχω επίσης μιλήσει εδώ. Τέλος βάζω αρκετή ποσότητα από το λαδάκι Exotic Oil της Lorvenn το οποίο εκτός όλων των άλλων, μυρίζει ονειρεμένα! Τώρα αν θέλω να τα ισιώσω, αυτό που κάνω είναι να τα στεγνώνω λιγάκι με το πιστολάκι για να πάρει την πολύ υγρασία στις ρίζες. Μετά τα χωρίζω σε τούφες και ψεκάζω με το προστατευτικό από τη θερμότητα, το Iron Guard από CHI και τα ισιώνω με το σίδερο Bellissima από Imetec στους 200 βαθμούς.

Αν δεν θέλω να τα ισιώσω και για να μην φουντώσουν και φριζάρουν, τα πιάνω μια ψηλή αλογοουρά, την χωρίζω στα δύο και πλέκω τα 2 μέρη της, και μετά τα πιάνω με φουρκέτες όπως στη φωτογραφία. Εναλλακτικά κάνω 2 μεγάλες πλεξούδες και όταν τα λύσω έχουν πολύ φυσικούς κυματισμούς και είναι πολύ ελαστικά.

Αυτά λοιπόν κάνω εγώ για τα μαλλάκια μου! Εδώ θα βρείτε και το post της Μαρίας για να πάρετε ιδέες κι από κείνη για την φροντίδα των μαλλιών σας. Περιμένουμε και οι δυο τα σχόλιά σας με ανυπομονησία!

Φιλιά πολλά

5 σκέψεις σχετικά με το “My haircare routine – Collab post with Touch of Beauty

  1. Σε ζηλεύω που έχεις χοντρή τρίχα! Πολύ ωραία προϊόντα χρησιμοποιείς και μου έδωσες ωραίες ιδέες! Το λαδάκι της Lorvenn θα το τσεκάρω σίγουρα! Σ’ευχαριστώ πολύ για το collab! Πολλά φιλάκια! 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε